Idag var det dax att sila min blåbärs dryck och den smakar gott ,även om jag hade vilja ha lite mera socker , som den socker pulla jag ändå är !
När jag låtit bären rinna av så lägger jag dom i min saft Maja och tar det sista saftiga ur bären !
Jag måste bara få skryta över min super snygga saft Maja i emaljerad plåt inköpt på auktion för massor med år sen , då var den gammal men typ oanvänd för etiketten satt kvar...
Så nu har vi snart blåbärs dryck/saft för hela vintern ,om man börjar dagen med ett glas av den så borde man förbli frisk och kry och få i sig alla antioxidanter man behöver utan att äta kost tillskott , eller??!!
Så här har jag gjort !
1 hink orensade blåbär
6 st citroner(skivas)
100 g citronsyra
Kokar upp 1 l vatten med 3 kg socker och slår över bären sen fyller jag upp hinken med kokande vatten och låter stå i 3-5 dagar.
Sen silar jag och fryser in i lagom förpackningar.
Bären tar jag en omgång till i saftmajan...
Det är ju i princip samma recept som jag använder till Fläderblom saften..
80 klasar blommor
6 st citroner (skivade)
100 g citron syra
2 l kokande vatten
4 kg strösocker kokas samman till lag och hälls över blommorna.
Låt stå i 5 dagar sila och blanda i 4 kryddmått natrium bensoat.
Den saften klarar sig utan att frysas om den förvaras lite svalt.
I år blev det drygt 40 l fläderblom saft ;)
Jag kan rekommendera båda sorterna för den som är sugen på lite saft tillverkning!
Ha det kul//Yvonne
Hej...
SvaraRaderaLeta efter saftmajor och hittade din, har en likadan själv men vet inte vilket märke det är??